Om Zindingasou

Välkommen till en plats, en träffpunkt som sjuder av musik, dans och rytmer! Upplev gemenskap och glädje som sprider sig i kroppen genom dans och rytm.

 

Zindingasou startade hösten 2003 av Helen Scott och John Jatta. De har arbetat tillsammans sedan 1992 med västafrikansk dans och musik.

Helen har undervisat runtom i Göteborg på flera olika dansskolor och John har arbetat som trumlärare i mer 15 år på ABF. Båda har en lång och gedigen bakgrund inom afrikansk dans, musik och kultur.

"2001 beslutade vi oss för att starta ett eget center för afrikansk dans och trummor. Sedan dess har vi hållt till i olika lokaler i Göteborg. Just nu håller vi till i stora och rymliga lokaler på Klangfärgsgatan 23 i Grimmered, Västra Frölunda."


Zindingasou är den enda dansskolan i Göteborg  med inriktning på afrikansk dans och trummor.

Tanken med Zindingasou är att skapa ett center för afrikansk dans och trummor. Ett forum, en fast plats, där det finns utrymme för att utveckla och höja kvaliteten och samtidigt utvidga kurser och kursutbud.

Vi vill höja den afrikanska dansens status genom att ha en välutbildad lärarkår med goda kunskaper inom både afrikansk dans och dess traditioner. Vi bjuder regelbundet in duktiga och kompetenta gästlärare och musiker från Afrika.

 

Vi vill att ni som elever hos oss skall få ta del av denna kunskap och hoppas att ni skall uppskatta den fantastiska känsla som den afrikanska dansen ger för både kropp och själ.

Helen Scott och John Jatta