Kursbeskrivningar

 

Afrikansk dans
Den afrikanska dansen är uppbyggande för både kropp och själ. Den är full av livsglädje och energi. I dansen förenas trummor och dansare till ett, i en eufori av rytmer och rörelser. Dansen kan vara både explosiv, kraftfull, mjuk och smidig. Koordination, rytmkänsla och styrka tränas upp på ett för kroppen naturligt sätt. Det är en underbar och befriande dansform. Den västafrikanska dansen har sitt ursprung i länder som Mali, Senegal, Gambia och Guinea. Den östafrikanska dansen kommer från Tanzania, närmare bestämt Sukumaland.

Sabbar är en speciell dansstil inom den afrikanska dansen ifrån Gambia och Senegal. Det är en härlig och kul dansstil med mycket rytm och kluriga steg. Vi rekommenderar minst 4 terminers dansvana ifrån afrikansk dans när man börjar med Sabbar.

 

Afrokaribisk dans
Den afrokaribiska dansen är en blandning av afrikansk, karibisk, latino och jazzdans. Resultatet är en härlig svängig och fräck dansstil med mycket betoning på höfternas rörelser. Uttrycket är både mjukt men ändå starkt och kraftfullt. Dansen präglas av både humor och sensualism.

 

Dancehall
Dancehall är en dansstil som ursprungligen kommer från Jamaica. Det är en kul och fräck dansstil som är fylld av teater, humor och häftiga rörelser. Dancehall har kommit att bli väldigt populär ute på klubbarna runtom i världen.

 

Afrikansk dans & sånglek (utgår 2010)
Med lekfullhet och värme leds barnen in till de afrikanska rytmernas och rörelsernas värld. Barnens inneboende förmåga till rörelse väcks till liv på ett naturligt sätt i den afrikanska dansen. Dansen bygger på känslan av gemenskap och ett bejakande av det egna uttrycket i dansen. Ett bra sätt att bli medveten om sin egen kropp och dess inneboende styrka.

 

Djembetrummor
Det är svårt att gå förbi en trumma utan att vilja slå på den. Det är en fascinerande upplevelse att få lära sig enkla slag och rytmkombinationer och sedan känna hur det växer fram rytmer och musik med hjälp av sina egna händer. När man spelar trummor så tränar man rytmkänsla, timing, koordination samt att man även tränar upp koncentration och minne. Framförallt är det en härlig känsla att sitta tillsammans och spela dessa underbara rytmer.